SIKO Team

SIKO launches the "Education with a Future" program

Със старта на учебната 2023/2024 година стартира и програмата на SIKO „Образование с бъдеще“. В рамките на инициативата компанията дава възможност на ученици от 11 клас да развият знанията и способностите си в сферата на международната спедиция и транспорт.

Първото издание на „Образование с бъдеще“ SIKO провежда съвместно с V СУ "П. Р. Славейков" в Перник и проекта „Подкрепа за дуалната система на обучение“, който училището реализира съвмествно с Министерство на образованието и науката (МОН). Основната цел на проекта е да подкрепи обхвата на дуалната система на обучение, с оглед повишаване качеството на професионалното образование в България и засилване на връзката му с нуждите на пазара на труда. В основата на проекта е залегнала и подкрепа, от страна на действащите специалисти във всяка професионална сфера, с което и SIKO като компания се включва в нейното реализиране. Служителите на SIKO ще влязат в ролята на ментори за единадесетокласниците и ще им помогнат да наградят подготовката си в областта на спедицията, като покажат на учениците какво на практика е да работиш като спедитор.

В рамките на програмата „Образование с бъдеще“ двама ученика от V СУ "П. Р. Славейков" от паралелката по професионално обучение „Спедитор-логистик“ ще прекарват всеки понеделник и вторник по време на учебната година по 7 работни часа в офиса на SIKO, където ще могат да приложат усвоените знания от своето образование и да придобият безценен практически опит в сферата на спедицията.

Като част от „Образование с бъдеще“ учениците ще могат да се запознаят отблизо с основните принципи и добри практики на работа, както и да развият собствените си способности като спедитор-логистик специалисти. След първоначалния етап на въвеждане в професията и ежедневните задължения и отговорности на спедиторите, учениците ще имат възможност и да участват активно в реалното изпълнение на длъжността.

Програмата е с продължителност от 2 години и обхваща настоящата и следваща учебни години, като в края на  периода учениците от V СУ "П. Р. Славейков" ще могат да започнат и стаж в SIKO, който да им даде възможност за професионално развитие в една от компаниите с ценности и отговорности към транспортния и логистичен пазар у нас.

Последвайте ни и във Facebook.

Кариерата при нас ви очаква в LinkedIn.

А ако сте сред така надеждните ни превозвачи, използвайте мобилното приложение SIKO App.

Други Новини