SIKO Team

Станахме част от семейството на компаниите благодетел на УНИЦЕФ

SIKO Trans се присъединява към програмата за редовни корпоративни дарения на УНИЦЕФКомпания БЛАГОДЕТЕЛ“, категория сребро. Заставайки изцяло в подкрепа мисията на УНИЦЕФ за защита на детските права и в желанието си да направи живота на всяко дете в България по-добър, SIKO се ангажира да дарява по 1 евро от всеки възложен на компанията транспорт.

Ангажиментът на SIKO към мисията на УНИЦЕФ е свързан и с разпространяване на информация за партньорството на компанията със световния лидер в отстояването на правата на децата сред всички клиенти, доставчици и партньори на SIKO и откритата покана да се включат в програмата „Компания БЛАГОДЕТЕЛ“ с месечно дарение.

В рамките на 2023 г. компанията планира и поредица от обучителни семинари за своите служители относно съвместната инициатива на SIKO и УНИЦЕФ, както и предоставяне на информационни материали на тема детски права и родителство.

По повод своята 20-годишнина, която SIKO празнува през цялата 2023-та година, компанията ще организира и две вътрешни благотворителни събития – базар „Готови за училище!“ и Коледна кампания, чиято основна цел ще е да подкрепят децата на България в два от най-вълнуващите моменти от годината за тях – първия учебен ден и Коледа.

Програмата „Компания БЛАГОДЕТЕЛ“ цели да осигури финансиране на мащабни и устойчиви проекти в полза на децата и да даде възможност на организациите, включени в нея, да извлекат реални бизнес ползи, свързани с по-високи продажби, подобрен корпоративен имидж, лоялност и мотивация на служителите, партньорите и клиентите.

Дейностите на УНИЦЕФ в България покриват редица области като: Ранно детско развитие, Приобщаващо образование, Подкрепа за уязвими деца и семейства, Закрила от насилие, Психично здраве сред младите хора (14-24 г.), Помощ при бедствия и хуманитарни кризи, както и много други.

Заедно с националните и местните власти, структурите на ООН, институциите на ЕС, неправителствените организации, медиите и корпоративните си партньори УНИЦЕФ инвестира и подкрепя различни програми и модели на услуги за деца и семейства в България с акцент върху най-уязвимите – децата в риск от бедност и социално изключване, децата с увреждания, децата в риск от изоставяне, жертвите на насилие, децата без достъп до образование, децата в контакт със закона, децата бежанци и непридружените деца.

УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволните дарения на физически лица, фирми, фондации и правителства. Възможностите за подкрепа, от страна на бизнеса са разнообразни: корпоративно дарение, набиране на средства от клиенти, събития и спонсорство, маркетинг обвързан с кауза, набиране на средства от служителите, застъпничество и комуникация. Повече информация може да потърсите на corporatepartnersbg@unicef.org. 

Ако и вие искате да подкрепите мисията на УНИЦЕФ , можете да го направите, като дарите онлайн на dari.unicef.bg  или изпратите SMS с цифра 5 на номер 1021, с който дарявате 5 лв. месечно през мобилния си телефон (ДДС и други такси не се начисляват за абонати на всички мобилни оператори).

Общите условия на УНИЦЕФ може да намерите на: www.unicef.org/bulgaria

Повече за програмата „Компания БЛАГОДЕТЕЛ“ може да намерите тук.

Повече за това как може да подкрепите УНИЦЕФ България може да намерите тук.

 

* УНИЦЕФ не се ангажира и непрепоръчва конкретни марки, продукти и услуги

Последвайте ни и във Facebook.

Кариерата при нас ви очаква в LinkedIn.

Ползвайте мобилното приложение на SIKO на SIKO App.

Други Новини