SIKO Team

Станахме на 20!

SIKO Trans ставана 20 години. През месец март компанията символично отбелязва рождения си ден, като цялата 2023-та година ще мине под знака на годишнината.

Тази годишнина е особено вълнуваща за нас. Смело мога да кажа, че минахме през първите 20, както човек минава през тях и в живота. Бяхме изпълнени с много мечти, решителност, понякога и страхове, но не се отказахме нито веднъж от пътя, който стоеше пред нас. Научихме много, но и доказахме, че можем. Тази годишнина е повод загордост, но и за още по-голям хъс – да вървим все така напред, да ставаме по-добри, както и да променяме средата към по-добро. Мисля, че в следващите 20 това ще е една от основните ни цели – с качествата и експертизата на служителите ни, с надеждността и сигурността на услугите ни и с опита на цялото семейство SIKO да оставяме все по-положителна следа.“, сподели по повод 20-годишнината на компанията Кольо Дойнов, Председател на Съвета на директорите на SIKO Trans и акционер.

По повод своята 20-годишнина, компанията ще организира и две вътрешни благотворителни събития – базар "Готови за училище!" и Коледна кампания, чиято основна цел ще е да подкрепят децата на България в два от най-вълнуващите моменти от годината за тях – първия учебен ден и Коледа. Благотворителните събития са част от ангажимента на SIKO към мисията на УНИЦЕФ и врамките на програмата “Компания БЛАГОДЕТЕЛ“, към която SIKO се присъедини през месец март. Повече за партньорството на компанията със световния лидер в отстояването на правата на децата може да прочетете тук.

За изминалите 20 години SIKO е извършила над 80 000 превоза за повече от 3 300 клиента. Компанията оперира в над 30 държави в Европа и е част от Националното сдружение на българските спедитори (НСБС) и FIATA (International Federation of Freight Forwarders Associations).

А ето и класацията на SIKO “20 от първите 20”:

1. Регистрирано е дружеството Сико Транс ООД, март 2003 г.

2. На 1 май 2003 г. е бслужен първият клиент на SIKO – ЕТ Резон Петров.

3. Осъществен е първият международен транспорт на товар – до Италия, май 2003 г.

4. Първа копка на административна и логистична база SIKO, август 2017 г.

5. Създадено е дружеството SIKO Sped, с което SIKO поставя началото и на обособяването на отделните дейности на компания в самостоятелни дружества, част от групата SIKO, юли 2017 г.

6. Осъществен е първият международен транспорт на товар до най-далечната точка, която SIKO обслужва към момента – Испания, юли, 2022 г.

7. SIKO става част от инициативата УНИЦЕФКомпания БЛАГОДЕТЕЛ“, март 2023 г.

8. Отваря врати логистичната база на SIKO, юли 2017 г.

9. SIKO лансира мобилното си приложение за проследяване на плащания SIKO app, април 2023 г.

10. SIKO става част от семейството на НСБС.

11. SIKO става част от семейството на FIATA.

12. SIKO става част от семейството на КРИБ.

13. SIKO извършва своя превоз 10 000, август, 2009 г.

14. SIKO въвежда в експлоатация мощния софтуер за управление на поръчки TRANZIT©.

15. SIKO е сред първите компании в България, наложила проверка на застраховките на камионите „Отговорност на превозвача“, 2015 г.

16. SIKO въвежда в употреба реалната застраховка „Отговорност на спедитора“, 2009 г.

17. Осъществен е първият SIKO групажен товар, юли, 2003 г.

18. SIKO създава самостоятелно логистично звено - SIKO Logistics, което е със собствени персонал, техника и склад, 2017 г.

19. SIKO се нарежда сред компаниите, сертифицирани за Качествено управление по ISO 9001 от Lloyd's Register, 2015 г. 

20. Съвместно с odm Consulting SIKO завършва проект по ревизиране на корпоративната структура, управление на персонала и стратегия за развитие, 2019 г.

 

Последвайте ни и във Facebook.

Кариерата при нас ви очаква в LinkedIn.

Ползвайте мобилното приложение на SIKO на SIKO app.

Други Новини